Ai început deja să te gândeşti la Crăciun? Sau vrei doar să îţi serveşti prietenii şi familia cu un desert apetisant la mesele festive? Atunci trebuie să încerci aceste brioşe cu scorţişoară.

Cele mai bune brioşe cu nuci şi scorţişoară - Ingrediente (12 porţii)

250 g făină
3 linguriţe praf de copt
½ linguriţă sare
50 g zahăr
3 linguri unt topit (uşor răcorit)
1 ou
250 ml lapte (mai mult, dacă este nevoie)

Pentru topping şi umplutură

220 g zahăr brun
3 linguriţe scorţişoară măcinată
200 g nuci mărunţite
3 linguri unt topit

Pentru glazură

60 g cremă de brânză, moale, la temperatura camerei
130 g zahăr pudră
1 lingură lapte
esenţă de vanilie

Cele mai bune brioşe cu nuci şi scorţişoară - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungi bine o tavă cu forme de brioşe cu unt. Într-un bol mare, amesteci ingredientele uscate (făina, praful de copt, sarea, zahărul). Într-un bol separat, amesteci ingredientele lichide (untul topit, oul bătut şi laptele) până la omogenizare. Faci o adâncitură în centrul compoziţiei de făină şi adaugi compoziţia de ou, amestecând până la omogenizare.

Combini toate ingredientele pentru topping/umplutură (zahărul brun, scorţişoara, nucile şi untul topit). Încorporezi uşor jumătate din amestecul acesta în aluatul de brioşe. Torni aluatul cu o lingură în formele de brioşe şi le umpli pe sfert.

Completezi brioşele cu amestecul de zahăr brun care ţi-a rămas. Dai tava la cuptorul încins 12-15 minute, până cresc brioşele. Le scoţi din cuptor, le laşi să se răcească puţin şi le aşezi pe o altă suprafaţă.

Amesteci toate ingredientele pentru glazură (crema de brânză, zahărul pudră, laptele şi esenţa de vanilie). Torni peste brioşe şi le serveşti imediat. Vei vedea că aceste brioşe cu scorţişoară sunt bune de te lingi pe degete!

Sursa + foto: somethewiser.danoah.com

Brioşe sărate cu caşcaval şi piper FOTO

Brioşe cu pere şi ghimbir. Desertul mult aşteptat cu fructe de sezon

Cele mai bune brioşe cu magiun de prune şi nuci

Brioşe pufoase cu ciocolată şi pere FOTO

Loading...