Dacă vreţi să scoateţi carnea din meniu o vreme, puteţi încerca o mică „păcăleală“ care să vă facă să nu simţiţi lipsa ei.

Uica Mihai, cunoscut bucătar din Banat, ne-a dezvăluit o reţetă simplă, pe care o puteţi pregăti fără mari cheltuieli şi care vă pune pe masă nişte chiftele din cartofi pe care nu le daţi nici pe cea mai bună carne din lume:

„Iei o kilă bună de cartofi şi o împarţi drept în două. O parte o pui să fiarbă în apă cu sare şi chimion, adică laşi cartofii în coaja lor. Cealaltă parte se curăţă şi se dă pe răzătoarea cea măruntă. Şi dacă partea de cartofi s-a fiert bine, cureţi de coajă sub un jet de apă rece, iar cartofii îi zdrobeşti să se facă piure. Şi atunci amesteci pireul cu răzătura, mai pui un ou crud, o mână bună de mărat tocat mărunt, doi căţei de usturoi bătuţi în mojar, mai dregi cu sare, piper, şi niţică boia, cât să iei în vârful degetelor. Şi aluatul acesta frământat se mai leagă cu câteva linguri de făină albă şi doar un strop de apă călduţă.

Află cum se prepară chiftelele pe fara carne pe adevarul.ro.

Loading...