Apetisante şi delicioase, aceste rulouri cu cremă de vanilie îţi vor potoli pofta de ceva dulce.

Ingrediente (20 de rulouri cu vanilie)

Pentru crema de vanilie

750 ml lapte integral (păstrezi deoparte 120 ml)
1 păstaie de vanilie, desfăcută şi cu seminţele scoase
6 gălbenuşuri
180 g zahăr pudră
55 g făină, cernută
1 praf de sare

Pentru rulouri

450 g (2 foi) aluat foitaj congelat, lăsat în prealabil la dezgheţat
ulei vegetal, pentur uns
60 ml lapte
zahăr tos
* echipamente speciale: conuri de metal pentru a obţine forma specifică a rulourilor; poţi folosi şi conuri din carton tare, învelite în folie de aluminiu

Mod de preparare

Pentru cremă, fierbi laptele (mai puţin cei 120 ml), păstaia de vanilie şi seminţele într-o cratiţă, la foc mediu, dar nu dai în clocot. Iei de pe foc, acoperi vasul şi laşi vanilia 20 de minute la infuzat.

Separa, într-un bol, baţi gălbenuşurile şi zahărul până la omogenizare. Adaugi sarea, făina şi 120 ml lapte. Amesteci bine ingredientele până se omogenizează şi obţii o compoziţie cremoasă, fără cocoloaşe.

Torni laptele cald cu aromă de vanilie în fir subţire în compoziţia de ouă, amestecând continuu până când se omogenizează crema. Pui amestecul în cratiţă şi îl fierbi. Amesteci crema constant, la foc mediu, până când se îngroaşă, 3-5 minute.

Treci crema printr-o sită fină, deasupra unui bol. Aşezi o folie de plastic direct pe suprafaţa cremei pentru a preveni formarea unei pojghiţe groase. Dai deoparte să se răcească.

Pentru rulouri, tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt şi ungi cu ulei conurile de metal sau pe cele de carton, învelite în aluminiu. Aşezi prima foaie de aluat foitaj pe o suprafaţă de lucru pudrată cu făină. Tai aluatul foitaj în fâşii late de 1-1,5 cm, cu un cuţit ascuţit.

Începi cu vârful conului şi îl înveleşti cu fâşia de aluat, până îl acoperi complet. Repeţi cu restul de aluat şi când toate conurile sunt învelite în foitaj, le aşezi într-o tavă, le acoperi şi le ţii 30 de minute la frigider.

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Scoţi formele de la frigider, le ungi cu o pensulă cu puţin lapte şi presari zahăr tos, după gust. Dai prima tavă la cuptor şi ţii rulourile 18-20 de minute, până se rumenesc. Le scoţi, le aşezi pe o altă suprafaţă şi le laşi să se răcească, până când le poţi manevra. Scoţi rulourile de pe forme şi le mai laşi să se răcească, apoi dai la cuptor cea de-a doua tavă.

La final, asamblezi rulourile scoase din forme. Torni crema de vanilie într-un poş şi umpli rulourile, unul câte unul, cu crema rece. Le serveşti imediat.

Sursa + foto: gracessweetlife.com

Loading...