Cauţi o mâncare ce se prepară rapid şi care să fie pe placul întregii familii? Nu mai căuta, deoarece noi îţi propunem o variantă simplă. Este o reţetă grozavă pentru familia ta! Aceste spaghete bolognese, scoase direct din cuptor, vă vor potoli foamea imediat!

Ingrediente (4 porţii)

300 g spaghete
350 carne vită, tocată
4 roşii
6 ciuperci
1 morcov
2 cepe (şalote)
1 căţel de usturoi
80 g pastă de tomate
300 ml roşii făcute piure, de la conservă
1 linguriţă oregano uscat
2 linguriţe zahăr
10 frunze de busuioc verde
100 g parmezan ras
ulei, pentru prăjit
sare
piper

Mod de preparare

Fierbi spaghetele în apă clocotită cu sare, potrivit instrucţiunilor de pe pachet, până când sunt „al dente“. Le scurgi apa şi le dai deoparte.

Între timp, preîncălzeşti cuptorul. Tai ceapa, usturoiul, roşiile, ciupercile şi morcovii cubuleţe. Sotezi legumele (mai puţin roşiile) în ulei încins, aproximativ 3-5 minute, apoi adaugi roşiile şi le mai sotezi 3 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi pasta de tomate şi continui să sotezi. Torni peste legume piureul de roşii şi reduci flacăra la foc mic. Continui să fierbi, la foc mic, aproximativ 10 minute.

Într-o altă tigaie, prăjeşti carnea de vită în puţin ulei. Condimentezi cu sare şi piper şi imediat ce s-a rumenit, o adaugi peste legume şi laşi compoziţia să dea uşor în clocot. Condimentezi sosul cu oregano, zahăîr, sare şi piper. Apoi toci busuiocul verde şi îl pui în sos.

Aşezi spaghetele într-o tavă de copt şi torni sosul peste ele. Amesteci uşor şi presari parmezanul ras. Dai 7 minute la cuptorul încălzit. Serveşti spaghetele bolognese calde, direct din tavă.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Cele mai cremoase spaghete carbonara

Spaghete cu ulei de măsline şi usturoi

Spaghete cu pui şi roşii uscate. Reţetă cu sos cremos

Loading...
Evaluează articolul