Ştii acele deserturi pe care abia aştepţi să le faci, dar parcă nu ai niciodată timp. Pentru că mâine vine weekendul, îţi recomandăm aceste delicioase gogoşi din mere, fără frământare.

De ce ai nevoie pentru gogoşi

400 g făină

2 linguri praf de copt

1 praf de sare

150 g zahăr

75 ml iaurt

75 ml lapte

2 ouă

2 linguri unt

500 g mere

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră, pentru decor

scorţişoară, pentru decor

Cum se prepară gogoşile

Combini făina cu sarea, praful de copt şi zahărul. Separat, amesteci iaurtul, laptele, ouăle şi untul topit. Cureţi merele, le descojeşti, le toci sau le dai pe răzătoare. Le omogenizezi cu laptele şi încorporezi făina.

Încingi uleiul într-o tigaie, înmoi o lingură în apă, apoi iei compoziţie şi o aşezi în tigaie. Înmoi de fiecare dată lingura în apă înainte să pui aluat în tigaie. Rumeneşti gogoşile pe fiecare parte, apoi le scoţi pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei. Amesteci zahăr pudră cu scorţişoară şi decorezi gogoşile, după ce s-au răcorit.

Sursa http://www.modernhoney.com

Loading...