Nu trebuie să laşi să treacă sezonul dovlecilor fără să prepari măcar o serie de clătite delicioase. Împrumutând din savoarea dovleacului plăcintar, având cantitatea perfectă de scorţişoară, nucşoară şi ghimbir, cele mai simple clătite cu dovleac sunt perfecte pentru un răsfăţ de toamnă!

Cele mai simple clătite cu dovleac - Ingrediente

225 g dovleac (dat prin răzătoare sau piure)
300 ml lapte
3 linguri unt topit
1 ou
3 linguri zahăr brun
150 g făină
1 ½ linguriţă praf de copt
¾ sau 1 linguriţă de scorţişoară
¼ linguriţă ghimbir ras
1/8 linguriţă nucşoară măcinată

Cele mai simple clătite cu dovleac - Mod de preparare

Într-un bol mare, combini dovleacul, laptele, untul topit, oul şi zahărul brun. Amesteci bine ingredientele, până la omogenizare, iar compoziţia are o consistenţă bună. Într-un bol separat, combini ingredientele uscate: făina, praful de copt, scorţişoara, ghimbirul şi nucşoara. Amesteci bine până la omogenizare.

Încălzeşti o tigaie sau o tavă de copt la foc mediu, o ungi cu ulei dacă este nevoie. Foloseşti o cană de măsurat pentru a turna aluatul de clătite în tigaie sau în tavă. Coci clătitele până se rumenesc frumos, le întorci pe partea cealaltă până capătă o culoare maro-aurie.

Serveşti aceste clătite cu dovleac alături de sirop de arţar (sau alt tip de sirop) sau dulceaţa ta preferată.

Sursa + foto: juliasalbum.com

Clătite cu mere caramelizate

Cele mai pufoase clătite cu stafide (Kaiserschmarrn) FOTO

Clătite cu varză călită

Clătite cu dulceaţă de coacăze negre

Loading...