Zilele libere vin la pachet cu voie bună, timp în familie şi cu prietenii, şi, de ce nu, un grătar în aer liber. Iată sugestia noastră de azi.

Ingrediente (6 frigărui)

800 g carne de pui
1 ardei capia
1 ceapă
4-5 căţei usturoi
1 legătură pătrunjel verde
1 linguriţă chimen măcinat
1 linguriţă piper negru măcinat
8 boabe ienibahar măcinate
1 linguriţă cimbru uscat
câteva seminţe cardamom măcinate
1 linguriţă boia iute
2 linguriţe boia dulce
1 linguriţă coriandru măcinat
ulei
sare

Mod de preparare

Dai ceapa şi usturoiul prin răzătoarea fină, toci ardeiul şi pătrunjelul mărunt, apoi le amesteci cu carnea tocată. Adaugi restul ingredientelor şi frămânţi bine până se omogenizează pasta, apoi o laşi la frigider o oră.

Modelezi pe beţe de frigărui (ţinute în prealabil 30 de minute în apă) chiftele lunguieţe, potrivite, le ungi cu ulei şi le rumeneşti pe grătarul încins 4 minute pe fiecare parte.

Loading...