Este pufos, aromat şi cu o glazură făcută din zahăr pudră, zeamă de lămâie şi un strop de lapte. O prăjitură perfectă pe care să o serveşti la prânz, cu un ceai sau dimineaţa, alături de cafea.

Iată ce ingrediente ai nevoie:

230 g unt topit

230 g zahăr

230 g făină

4 ouă

1 plic praf de copt

1 esenţă lămâie

3 linguri de mac

1 praf de sare

100 ml apă

200 ml zahăr

Sucul de la 2 lămâi

Coajă de lămâie

Se preîncălzeşte cuptorul şi se pregăteşte forma în care se va coace checul. Ori cu hârtie de copt, ori tapetată cu unt şi făină.

Într-un bol, se amestecă făina, macul, praful de copt şi sarea. Într-un bol mai mare, folosind un mixer manual, se bate untul cu zahărul şi coaja de lămâie până ce totul devine pufos. Adaugă ouăle unul câte unul amestecând bine înainte de a îl adauga pe fiecare. Adaugă jumătate din sucul de lămâie, coaja de lămâie rămasă şi esenţa de lămâie şi continua să mixezi.

Adaugă făina în amestecul cu ouăle însă nu toată deodată. Pune câte puţină făină şi mixează la viteză mică.

Pune aluatul în tavă şi dă cuptorul până ce rămâne rumen. Lasă checul să se răcească 15 minute.

Fă glazură: amestecă  zahărul cu sucul de lămâie, ai grijă ca zahărul să fie pudră. Glazurează checul şi serveşte-l!

Sursă: allrecipes.com

Loading...
Evaluează articolul