Ai aici o reţetă nepretenţioasă detartă cu brânză, ca desert sau la cafeaua de dimineaţă.

De ce ai nevoie ca să prepari tartă cu brânză:

150 g margarină

1 pahar zahăr tos

3 ouă întregi

sare

200 g brânză de vaci

1 lămâie

vanilie

50 g stafide

300 g făină

Cum tartă cu brânză:

Freci margarina spumă cu zahărul, adaugi cele 3 găbenuşuri pe rând, apoi storci zeama de la 1 lămâie peste amestec şi omogenizezi. Adaugi un praf de sare, brânza frecată în prealabil cu albuşurile bătute spumă şi cu stafidele spălate. Adaugi coaja rasă de lămâie, apoi  făina, în ploaie. Amesteci energic, ca să se încorporeze bine, după care torni aluatul în tăvi de chec unse cu unt şi tapetate cu făină (sau într-o formă rotundă) şi introduci în cuptorul fierbinte. Unul din secretele acestei prăjituri este coacerea. Întai coci la foc iute 15 minute, pentru ca aluatul să crească frumos, apoi dai la foc potrivit încă 30 minute. Se răceşte o oră, apoi opţional poţi pudra cu zahăr pudră sau poţi orna cu fructe mici proaspete.

Sursa foto: http://www.donnahay.com.au

Loading...