Pentru ovo-lacto-vegetarieni este una dintre reţetele potrivite.

Ingrediente (1 chec)

3 morcovi
300 g broccoli
2 ardei capia
5 ouă
300 g smântână
200 g telemea
300 g făină
1 praf de copt
sare
piper

Mod de preparare

Cureţi morcovii de coajă şi îi fierbi, iar separat opăreşti 2-3 minute broccoli în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeii, îi cureţi de coajă şi-i tai bucăţi. După ce au fiert morcovii, îi laşi să se scurgă, apoi îi pasezi până obţii un piure fin. Adaugi telemeaua rasă, smântâna, făina, un praf de copt şi gălbenuşurile.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus. Torni jumătate din compoziţie într-o tavă de cozonac unsă şi tapetată, pui jumătate din bucheţelele de broccoli şi din ardeii copţi, adaugi restul de compoziţie şi aşezi deasupra broccoli şi ardeii rămaşi. Introduci tava la cuptor pentru
45-50 de minute, la foc mic. Îl serveşti rece.

Loading...
Evaluează articolul