Îţi poţi satisface oricând pofta de dulce preparând acest chec cu cacao şi mere.

De ce ai nevoie pentru chec cu cacao şi mere

150 g unt ● 160 g zahăr
● 3 ouă ● 320 g făină
● 2 linguriţe praf de copt
● 2 linguri cacao ● 4 mere

Cum se prepară checul cu cacao şi mere
Topeşti untul, îl laşi să ajungă la temperatura camerei şi apoi îl mixezi cu zahărul până obţii o compoziţie deschisă la culoare. Adaugi ouăle, unul câte unul, şi continui să mixezi. Torni în ploaie făina cernută împreună cu praful de copt. Împarţi aluatul în două. În jumătate de aluat adaugi cele două linguri cu cacao. Răstorni aluatul alb într-o tavă tapetată. Deasupra pui aluatul cu cacao.
Merele le cureţi de seminţe, le feliezi şi le aşezi peste aluat. Coci checul 35-40 de minute, la 180 °C.

Loading...