Checul cu cacao şi rom este desertul pe care mama îl făcea ori de câte ori o rugam să pregătească ceva dulce. Era rapid iar cele trebuincioase erau mai mereu prin cămară ori prin bucătărie. Mi-e drag să mănânc oricând o felie de chec. Iar dacă mai beau şi o cafea sau un ceai lângă ea, mă decşar pe deplin mulţumită.

Chec cu cacao şi rom - Ingrediente (1 chec)

5 ouă
1 cană zahăr
1 cană făină
2 linguri unt
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
1 esenţă de rom
1 esenţă de vanilie
2 linguri zahăr pudră pentru decor

Chec cu cacao şi rom - Cum se prepară

Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bate în continuare. Gălbenuşurile se bat bine cu untul topit şi răcit, cu esenţa de vanilie şi se pun peste albuşuri, rând pe rând. Făina se amestecă cu praful de copt şi se încorporează uşor cu ajutorul unei linguri de lemn de jos în sus.

Se ia 1/2 din compoziţie şi se amestecă cu cacaua şi esenţa de rom. Se toarnă compoziţia albă în două forme de chec unse cu ulei şi tapetate cu făină, după care se adaugă cea cu cacao pe mijloc. Se introduc formele la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic. Când checul este gata, se răstoarnă din formă şi se pudrează cu zahăr.

Loading...
Evaluează articolul