E foarte uşor de preparat! Şi foarte gustos! Şi, de ce nu, aspectuos! Cum ce? Checul cu ciocolată pe care-l vei savura în aceste zile cu prietenii tăi. Cum se face? Foarte simplu.

Ingrediente pentru chec cu ciocolată

6 ouă
200 g zahăr
125 g făină
3 linguri cacao
50 ml ulei
100 g ciocolată menaj
1 plic praf de copt
1 praf sare

Pentru decor
150 g ciocolată
2 linguri ulei

Mod de preparare pentru chec cu ciocolată

Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă gălbenuşurile frecate separat cu uleiul şi se amestecă cu grijă cele două compoziţii, apoi se pun în ploaie făina, cacaua şi praful de copt. La final se încorporează treptat ciocolata rasă fin. Se toarnă aluatul într-o formă de cozonac unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se introduce la cuptor pentru 40 de minute.

După ce checul s-a copt şi s-a răcit, se glazurează cu 50 g de ciocolată topită în ulei. Se rade restul de ciocolată şi se presară peste chec.

Loading...
Evaluează articolul