Când prepari chec ţine toate ingredientele la temperatura camerei cel puţin 3 ore înainte de a începe. Nu bate ouăle cu mixerul, ci doar cu telul, iar făina, pentru a obţine o prăjitură aerată, adaug-o cernută. Dacă pui în aluat praf de copt, amestecă-l cu făina, apoi presară combinaţia în aluat. Încearcă checul, înainte de a-l scoate din cuptor, cu o scobitoare. Dacă este uscată, desertul este gata, iar dacă este lipicioasă trebuie să o mai ţii. Nu-l răsturna imediat din tavă, ci lasă-l să se răcească.
Mulţumim Ralucăi Ene din caracal pentru această reţetă.

Ingrediente

100 g ciocolată amăruie
250 g unt
200 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
4 ouă
300 g făină
1 lingură cacao
1 plic praf de copt
3 linguri lapte

Pentru decor
150 g ciocolată de menaj

Mod de preparare

Amesteci untul cu zahărul tos, cel vanilat, după care pui treptat ouăle. Adaugi făina, praful de copt, cacaua şi omogenizezi. Pui laptele şi ciocolata amăruie ruptă bucăţi. Torni compoziţia în tava tapetată cu făină, apoi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii. Topeşti ciocolata de menaj şi o torni peste chec.

Loading...