Am pregătit pentru tine şi familia ta un delicios chec cu ciuperci şi carne tocată.

Ingrediente pentru chec cu ciuperci şi carne tocată

Pentru aluat
200 g făină
25 g unt
150 ml apă foarte rece
1 praf de sare

Pentru umplutură
500 g ciuperci
250 g carne tocată amestec
2 cepe
4 linguri ulei
1/3 linguriţă busuioc uscat
2 ouă
150 g caşcaval ras
1 lingură pătrunjel verde tocat mărunt
sare
piper

Mod de preparare pentru chec cu ciuperci şi carne tocată

Cerni făina pe planşetă, adaugi un praf de sare, untul tăiat bucăţele şi le amesteci cu degetele până se formează un aluat nisipos. Faci în mijloc o adâncitură, în care torni apa rece şi începi să amesteci treptat aluatul cu apa, până când se formează un aluat omogen. Îl acoperi cu o folie de plastic şi-l laşi la rece 30 de minute.

Între timp, tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei bine încins până devine sticloasă. Adaugi apoi ciupercile curăţate şi tăiate mărunt şi carnea tocată. Continui călirea, amestecând mereu. Când scade zeama lăsată de ciuperci şi de carne, adaugi busuiocul, pătrunjelul, sare şi piper, după gust, şi continui călirea până când scade complet zeama. Laşi compoziţia la răcit.

Împarţi aluatul în două. Întinzi o foaie şi îmbraci o tavă mică, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Torni compoziţia de ciuperci şi pe margine aşezi suluri împletite din aluatul rămas. Pui deasupra ouăle bătute cu caşcavalul ras. Introduci tava cu checul cu ciuperci şi carne tocată în cuptorul bine încins pentru circa 45-50 de minute.

Loading...