Acum trei ani, răsfoind un caiet vechi de reţete am dat peste una clasică de chec cu dovleac. Simplu şi delicios. M-am gândit, însă, că acest desert obişnuit, de chec cu dovleac, s-ar putea transforma într-unul foarte aromat dacă folosim mai multe condimente. Te lăsăm să le descoperi singur, citind şi preparând gustosul desert.

Chec cu dovleac - Ingrediente

1 1/2 cană zahăr
1 cană ulei
3 ouă
500 g piure de dovleac
3 căni făină
1 linguriţă praf ghimbir
1 linguriţă cuişoare măcinate
3 linguriţe scorţişoară
1 linguriţă nucşoară
1 linguriţă bicarbonat
1/2 linguriţă sare
1/2 linguriţă praf de copt
1 cană alune pisate

Chec cu dovleac - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Tapetezi două forme de chec. Baţi folosind mixerul, zahărul cu uleiul într-un vas. Adaugi ouăle şi piureul de dovleac. Cerni făina, cuişoarele, scorţişoara, nucşoara. ghimbirul, praful de copt şi bicarbonatul într-un alt vas. Amesteci cu compoziţia de dovleac, în două etape. Încorprezi şi alunele şi amesteci.

Împarţi aluatul, în mod egal, în cele două forme. Laşi la cuptor până când trece testul scobitorii, cam o oră şi 10 minute la foc mediu. Laşi să se răcorească 10 minute. Folosind un cuţit ascuţit, desprinzi checul de tavă. Apoi, transferi şi feliezi acest chec cu dovleac.

sursa: http://bakerbynature.com/

Tiramisu cu piure de dovleac. Reţetă de post

Cele mai bune negrese cu cremă de brânză şi piure de dovleac

Bomboane cu ciocolată albă şi dovleac

Tort de dovleac cu cremă de brânză şi ganache de ciocolată

Chec de dovleac cu cremă de brânză

 

 

 

 

Loading...