Îţi prezentăm o reţetă genială de chec cu gem, o reţetă ideală pentru momentele în care ai poftă de ceva dulce. Cu siguranţă ai toate ingredientele la îndemână, aşa că tot ce îţi mai trebuie este puţină răbdare. 

Ingrediente: 

3 ouă

 2 linguri de zahăr

3 linguri de griş

2 linguri de smântână (opţional)

1 linguriţă de bicarbonat de sodiu stins cu suc de lămâie (portocală)

6 linguri de făină

3 linguri de ulei

1 pahar de gem sau dulceaţă (marmeladă)

coacăze (prune uscate tăiate mărunt sau vişine)

unt pentru uns

Mod de preparare: 

Bate ouăle cu zahăr, adaugă grişul, smântâna şi bicarbonatul de sodiu stins cu suc de lămâie. Amestecă compoziţia şi lăsă-l să se odihnească un pic. Adaugă făina cernută, uleiul şi un pahar de gem. Toarnă aluatul în forme de chec tapetate cu făină şi unt şi coace chectul la temperatura medie timp de 20-30 de minute.   Adăugaţi făina cernută, uleiul fără miros şi un pahar de gem. Pudrează cu zahăr şi serveşte. 

 
Loading...
Evaluează articolul