Chec cu glazură de ciocolată - Reţeta fără zahăr

Apple Bread jpeg

Pentru cei care suferă de diabet sau pentru cei care vor să îşi menţină silueta, cele mai indicate sunt dulciurile care nu conţin zahăr.

  • Porții: 6
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 40 min
  • Categorie: deserturi

Ingrediente

240 g făină 100 g unt 175 g nuci 100 ml suc de mere călduţ 1-2 linguriţe îndulcitor 175 g stafide 3 ouă 1 praf sare ½ linguriţă praf de copt

Pentru glazură

100 g unt

50 g nuci mărunţite

300 g ciocolată neagră fără zahăr

Mod de preparare

Mixezi untul moale cu îndulcitorul, apoi adaugi ouăle, unul câte unul, şi continui să baţi până obţii o cremă densă. Presari stafidele şi nucile mărunţite, amesteci, apoi încorporezi făina în ploaie. La final, pui praful de copt, sarea şi torni, în fir subţire, sucul de mere. Aluatul obţinut îl răstorni într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit o oră sau chiar o oră şi jumătate, până trece testul scobitorii.

Între timp, pregăteşti glazura. Topeşti pe baie de aburi ciocolata neagră şi când a devenit lichidă o dai deoparte, apoi încorporezi untul. După ce scoţi checul din cuptor, îl laşi să se răcească, apoi îl acoperi cu glazura de ciocolată neagră şi presari nucile mărunţite.

Foto: Profimedia