Din compoziţia de chec poţi prepara şi brioşe, dacă vrei să obţii un desert mai festiv.  Însă, dacă te grăbeşti, checul poate fi cea mai bună soluţie.

De ce ai nevoie pentru chec

360 g făină albă

180 g zahăr

1 lingură praf de copt

3 ouă

120 ml ulei

300 g iaurt

2 linguriţe esenţă de vanilie

60 g unt

1 linguriţă scorţişoară

150 g zahăr brun

Cum se prepară checul cu iaurt şi scorţişoară

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini făina cu zahărul şi praful de copt. Separat, amesteci ouăle cu uleiul, iaurtul şi esenţa de vanilie. Mixezi untul cu scorţişoara şi zahărul brun până se topeşte zahărul. Încorporezi făina în compoziţia de iaurt şi omogenizezi.

Pui un sfert din compoziţie în tavă, apoi jumătate din crema de unt cu scorţişoară, din nou un sfert din compoziţie, restul de unt şi torni compoziţia rămasă. Dai forma la cuptor până când checul trece testul scobitorii, apoi îl laşi 10 minute să se răcească în tavă.

Sursa http://dailycookingquest.com

Loading...