Un desert oricând gata pentru a fi servit ca gustare la cafea ori ceai, checul cu lămâie este prăjitura pe gustul oricui.

Chec cu lămâie - Ingrediente

5 ouă
1 cană zahăr
5 linguri ulei
1 cană făină
1 lămâie mare
1 praf de sare

Chec cu lămâie - Cum se prepară

Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se bate în continuare până spuma de albuş este lucioasă şi zahărul s-a topit. Se pun coaja şi zeama de lămâie, se adaugă treptat gălbenuşurile bătute separat cu uleiul şi se continuă baterea un minut. Se presară făina pe toată suprafaţa aluatului şi cu o lingură de lemn se amestecă uşor, de jos în sus, până se încorporează toată făina. Se ung două tăvi mici de chec (sau una de cozonac) cu ulei şi se tapetează cu făină, se toarnă compoziţia şi se introduc în cuptor circa 40-45 de minute, la foc mic. Checul cu lămâie se poate presăra cu zahăr pudră, dar sunt foarte bune şi fără.

Loading...
Evaluează articolul