Mulţumim Alinei Mehedinţu din Giurgiu pentru această reţetă simplă şi delicioasă.

Ingrediente

6 ouă
1 ¾ căni zahăr
2 căni făină
1 castronel nuci
1 praf de copt stins cu lămâie
2 pliculeţe zahăr vanilat
esenţă de rom
2 linguri cacao
2 linguri apă rece
10 linguri ulei
3-4 linguri smântână

Mod de preparare

Freci spumă o cană de zahăr cu gălbenuşurile, adaugi zahărul vanilat, esenţa de rom, apa, uleiul, praful de copt stins şi omogenizezi bine. Încorporezi cele două căni de făină, câte puţin şi amesteci de jos în sus cu o lingură. Pui nucile şi smântâna. Baţi spumă albuşurile şi le încorporezi în aluat.

Torni în două tăvi tapetate, păstrezi puţină compoziţie pe care o amesteci cu cacaua, apoi răstorni în cele două tăvi. Dai la cuptorul încins 30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Loading...
Evaluează articolul