Acest chec este foarte uşor de preparat şi la îndemână pentru orice ocazie. La fel de bine te poate scoate din încurcătură atunci când doreşti să mănânci ceva dulce şi nu ştii ce.

Ce ai nevoie

250 g făină
200 g zahăr
125 g unt
3 ouă
100 g pudră de cacao
100 ml lapte
1 lingură rom
1 praf de copt
1 portocală
1 lingură coajă rasă de portocală
fâşii subţiri de coajă de portocală

Cum se prepară

Se bat ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul şi se transformă într-o compoziţie cremoasă. Se adaugă untul moale, făina cernută cu pudra de cacao şi praful de copt, laptele puţin câte puţin, romul şi coaja rasă de portocală. Se amestecă bine toate ingredientele, până se omogenizează. Se adaugă miezul unei portocale tăiat cuburi, apoi se toarnă compoziţia într-o formă de chec unsă şi tapetată cu făină, după care se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 45-50 de minute, la foc potrivit. Se scoate checul din cuptor şi se aşază pe un grătar. Se ornează cu coajă de portocală tăiată fâşii. Se serveşte tăiat felii, după răcirea completă.

Loading...