Secretul acestui chec sunt roşiile uscate, deoarece au un gust uşor dulce. Adaugă ulei de măsline în locul celui de floarea-soarelui şi vei obţine un chec aperitiv, preparat în stil mediteraneean.

De ce ai nevoie pentru chec

400 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 liguriţă piper

1 linguriţă sare

1 linguriţă oregano

1 linguriţă rozmarin, tocat

3 ouă

100 ml ulei de măsline

100 ml lapte

150 brânză feta

270 g roşii uscate

busuioc proaspăt

Cum se prepară checul

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Amestcei făina cu praful de copt, sarea, piperul, oregano şi rozmarinul. Baţi ouăle cu uleiul şi laptele, apoi încorporezi făina. Pui brânza feta tăiată cubuleţe, roşiile tocate şi busuioc tocat, după gust. Omogenizezi şi torni compoziţia în tava de chec şi ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi checul să se răcească înainte să-l feliezi.

Sursa http://thefoodblog.net

Loading...