Mulţumim Laurei Maria Din, din Râmnicu Vâlcea pentru această reţetă.

Ingrediente

1 cană albuşuri
1 cană zahăr tos
2 plicuri zahăr vanilat
100 ml ulei
9 linguri făină
1 lingură cacao
1 praf sare
1 lingură ornamente din ciocolată neagră
1 lingură ornamente din ciocolată albă
cireşe confiate

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu sarea şi încorporezi, în ploaie, zahărul tos şi pe cel vanilat. Mixezi până când se topeşte. Torni uleiul în fir subţire, omogenizezi, apoi încorporezi, cu o paletă, făina cernută în prealabil. Tapetezi o tavă, pui jumătate din compoziţie, presari ornamentele din ciocolată neagră şi o parte din cireşele confiate.

Amesteci în aluatul rămas cacaua, îl torni în tavă, adaugi ornamentele de ciocolată albă şi cireşele păstrate. Dai tava la cuptorul încins 40 de minute, apoi o laşi la răcit în cuptor cu uşa întredeschisă.

Loading...
Evaluează articolul