Este că acest chec in straturi arată demenţial? Dar să vedeţi gustul....De gust nu mai vorbim...

Ingrediente

250 g unt sau margarină
250 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
4 ouă
2 linguri rom
un praf de sare
1 plic de drojdie uscată
50 ml lapte
200 g făină

Pentru umplutură
75 g stafide galbene înmuiate în 2 linguri de rom
100 g caise uscate înmuiate în coniac
3 linguriţe scorţişoară pisată
50 g alune măcinate
1 lingură cu rom
1 tabletă de ciocolată neagră
1 lingură pudră de cacao
50 g alune de pădure

Pentru garnisit
50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie

Mod de prepararechec in straturi

Se bate untul (sau margarina) spumă. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilat, ouăle, romul şi sarea. Se încorporează puţin câte puţin făina cernută cu drojdia şi cantitatea de lapte necesară pentru a obţine un aluat care se desprinde greu de pe spatulă. Se împarte acest aluat în patru părţi egale.

Se amestecă prima parte de aluat cu bucăţele de caise scurse de coniacul în care au stat să se umfle şi se aşază pe fundul formei de copt, unsă cu unt. Cea de-a doua parte de aluat
se amestecă cu scorţişoara, alunele, romul şi stafidele scurse de rom şi se aşază în formă peste primul strat.

A treia parte de aluat se amestecă cu cacaua şi cu ciocolata tăiată bucăţele mici şi se aşază, de asemenea, în formă. Ultima parte de aluat se aşază peste toate celelalte după ce au
fost incluse alunele de pădure zdrobite.

Astfel pregătită, forma se introduce la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.

După ce acest chec in straturi se rumeneşte frumos, se lasă să se răcorească în formă şi se serveşte pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie.

Tort de lămâie cu afine

Tort cu mac şi mandarine

Chec de post

Loading...
Evaluează articolul