Chec înflorat (Chec cu cacao, nuci şi stafide )

chec inflorat jpeg

Îi mulţumim Elenei Harabagiu din localitatea Râmnicu Sărat din judeţul Buzău pentru această reţetă.

Ingrediente : 3 cani faina – 2 cani zahar – 2 cani apa minerala – 3/4 cana ulei – 1 1/2 plic cu praf de copt cu sofran – 1 lingura esenta de vanilie sau 2 pliculete cu zahar vanilat – 2-3 linguri cu cacao – esenta de rom – 100 gr stafide - 150 gr nuci coapte. -100 g nuca de cocos

Mod de preparare

Punem intr-un castron apa, uleiul,esenta de rom, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 2. In una din ele punem cacaoa si nucile maruntite. In cealalta parte incorporam nuca de cocos,stafidele.

Intr-o tava de guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele 2 compozitii, alternandu-le.Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45-50 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.