Îi mulţumim Elenei Harabagiu din localitatea Râmnicu Sărat din judeţul Buzău pentru această reţetă.

Ingrediente :
3 cani faina
– 2 cani zahar
– 2 cani apa minerala
– 3/4 cana ulei
– 1 1/2 plic cu praf de copt cu sofran
– 1 lingura esenta de vanilie sau 2 pliculete cu zahar vanilat
– 2-3 linguri cu cacao
– esenta de rom
– 100 gr stafide
- 150 gr nuci coapte.
-100 g nuca de cocos

Mod de preparare

Punem intr-un castron apa, uleiul,esenta de rom, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 2. In una din ele punem cacaoa si nucile maruntite. In cealalta parte incorporam nuca de cocos,stafidele.
Intr-o tava de guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele 2 compozitii, alternandu-le.Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45-50 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.
Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Loading...