Nu trebuie să te complici pentru a prepara deserturi savuroase. Se spune că cele mai bune deserturi sunt cele simple, cum este acest chec marmorat cu vanilie şi cacao.

De ce ai nevoie pentru chec

200 g unt, la temperatura camerei

250 g zahăr

5 ouă

3 linguri lapte

½ linguriţă sare

400 g făină

½ linguriţă praf de copt

¼ cană pudră de cacao

½ linguriţă esenţă de vanilie

Cum se prepară checul

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, mixând până ce se omogenizează. Pui laptele, esenţa de vanilie şi sarea şi continui să mixezi, apoi încorporezi treptat făina amestecată cu praful de copt.

Dai deoparte un sfert din compoziţie, pui în ea cacaua şi amesteci. Torni compoziţia de vanilie în tavă, deasupra o pui pe cea de cacao şi amesteci uşor cu o furculiţă. Ţii checul la cuptor până când trece testul scobitorii, la foc mic spre mediu. Laşi checul să se răcească 30 de minute înainte să-l scoţi din tavă.

Sursa http://www.kikucorner.com

Loading...
Evaluează articolul