Un aperitiv delicios trebuie să se bazeze în primul rând pe simplitate. Aşa că merită să încerci această reţetă de chec sărat, cu praz şi multe măsline.

Chec sărat cu praz - Ingrediente

1 praz
150 g caşcaval ras
4 ouă
50 g măsline feliate
250 g făină
1 plic praf de copt
sare
piper
5 linguri ulei

Cum se prepară checul sărat cu praz

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le pui în vase diferite. Baţi albuşurile spumă, iar gălbenuşurile le freci cu ulei. După ce le-ai frecat bine, pui gălbenuşurile peste albuşuri, adaugi sare şi piper, după gust, apoi praful de copt. Treptat, pui făina în ploaie şi amesteci bine să nu facă cocoloaşe. Speli prazul, îl tai cubuleţe şi îl căleşti puţin. Tapetezi tava şi torni jumătate de compoziţie. Adaugi prazul, caşcavalul, măslinele şi le acoperi cu compoziţia rămasă. Introduci tava în cuptorul încălzit şi o laşi 40-45 de minute la copt.

Foto: Profimedia

Chec sărat cu pui

Chec sărat cu şuncă

Chec sărat cu praz şi bacon

Loading...