Parfumul unui prânz reuşit poate fi chiar al acestui aperitiv care se prepară foarte uşor.

Ingrediente

250 g făină
4 ouă
150 g unt
2 linguri vin alb
150 g şuncă presată
150 g brânză sau caşcaval ras
100 g măsline verzi (opţional)
1 praf de copt

Cum se prepară

Se mixează untul cu gălbenuşurile până se formează o compoziţie spumoasă. Se adaugă vinul şi apoi făina cernută cu praful de copt. Se bat albuşurile spumă tare şi se încorporează delicat în compoziţie. Se adaugă apoi şunca tăiată bucăţele, caşcavalul ras (sau brânza) şi măslinele tocate (opţional), amestecând uşor.

Se toarnă compoziţia într-o formă de cozonac unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute. Se scoate din tavă după ce se răceşte şi se serveşte tăiat felii.

sursa foto: Shutterstock

Loading...