Dacă iubeşti deserturile cu brânză şi fructe, Irina Voinel, din Bucureşti te învaţă cum să prepari un cheescake cu afine absolut delicios.

Ingrediente pentru cheescake cu afine

85 g biscuiţi

3 linguri unt topit

15 g gelatină

200 g smântână

200 g afine congelate

5 linguri

zahăr

2 linguri zeamă de lămâie

250 g brânză de vaci

100 g iaurt

grecesc

Mod de preparare cheescake cu afine

Pui afinele la decongelat şi păstrezi sucul lăsat. Zdrobeşti biscuiţii şi îi combini cu untul topit, apoi îi aşezi într-o formă rotundă de tartă. Separat, amesteci afinele, zahărul şi o lingură zeamă de lămâie. Dai la cuptorul cu microunde 2 minute, apoi adaugi 10 g de gelatină şi amesteci. Combini brânza cu 2 linguri de zahăr, cu iaurtul, cu smântâna şi cu o lingură de zeamă de lămâie, apoi încorporezi restul de gelatin preparată conform indicaţiilor de pe pachet.

Împarţi compoziţia, în trei boluri, în părţi egale. În primul pui afinele, în al doilea 4 linguri de suc, iar în ultimul laşi doar brânza. Torni peste blatul de biscuiţi amestecul cu afine şi dai la rece să se întărească bine. Răstorni brânza cu sucul de afine şi laşi la frigider să se întărească, apoi adaugi brânza din ultimul bol. Decorezi prăjitura după imaginaţie şi o dai la rece 4 ore.

Loading...