Noi nu am rezistat fotografiei şi am preparat numaidecât această răjitură! Voi ce mai aşteptaţi?

Cheesecake cu fructe de pădure - Ce ai nevoie

Pentru blat
300 g biscuiţi fragezi
100 g unt

Pentru cremă
500 g brânză de vaci cremoasă
4 ouă
150 g zahăr
3 linguri smântână
esenţă de vanilie
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 praf de sare

Pentru topping
500 g fructe de pădure (zmeură, afine, mure)
5 linguri zahăr
6 linguri apă
1 pliculeţ de gelatină

Cheesecake cu fructe de pădure - Cum se prepară

Se sfărâmă biscuiţii sau se trec prin maşină şi se amestecă cu untul până capătă consistenţa unui aluat. Se aşază această compoziţie pe fundul unei forme de tort detaşabile şi se lasă la frigider până este gata crema.Separat, se mixează brânza cu zahărul până se omogenizează complet, se adaugă pe rând ouăle, mixându-se bine înainte de a adăuga următorul ou. Se pun apoi esenţă de vanilie, zeama de lămâie, sarea şi la sfârşit smântâna.Se toarnă crema peste blatul de biscuiţi şi se coace, la foc potrivit, circa 45 de minute. Dacă are tendinţa să se rumenească deasupra, se acoperă cu o folie de copt. Se încearcă cu scobitoarea pentru a scoate prăjitura exact la momentul potrivit. Se lasă la răcit.Se amestecă fructele cu zahărul şi se fierb până încep să se lege. Se adaugă gelatina dizolvată în două linguri de apă rece şi se lasă apoi fructele la răcit. Se scoate prăjitura din formă, se aşază pe un platou şi se toarnă deasupra fructele. Se lasă la rece circa două ore să se închege bine glazura de fructe, apoi se porţionează cheesecake-ul cu fructe de padure şi se serveşte.

Loading...
Evaluează articolul