Cheesecake fără coacere

No bake cake with watermelon jpeg

Fără să deschizi cuptorul, poţi face una dintre cele mai bune prăjituri de sezon, cheesecake.

De ce ai nevoie pentru cheesecake Pentru blat: ● 400 g biscuiţi simpli ● 100 g unt Pentru umplutură: ● 500 g brânză cremoasă ● 200 g zahăr ● 400 ml smântână lichidă pentru frişcă ● 25 g gelatină ● 50 ml apă fiartă Pentru decor: ● pepene galben ● pepene verde ● 100 ml apă ● 200 g zahăr ● 6 foi gelatină

Cum se prepară

Pentru blat, dai prin blender biscuiţii  simpli, apoi îi amesteci cu untul topit. Pui compoziţia într-o tavă cu pereţii înalţi

şi o aplatizezi foate bine cu degetele. Dai tava la frigider.

Te ocupi de umplutura de brânză. Hidratezi gelatina în 50 ml de apă fiartă şi puţin răcorită (temperatura la care rezişti să ţii degetul în apă fără să te frigi). Mixezi brânza cremoasă cu smântâna lichidă şi zahărul. Adaugi gelatina hidratată. Dai crema la frigider o oră.

Pentru decor, înmoi foile de gelatină în apă rece. Pui pe foc apa cu zahărul până devin un sirop. Îl laşi puţin la răcorit, apoi îl amesteci cu foile de gelatină topite.

Întinzi crema de brânză peste blatul de biscuiţi. Decorezi prăjitura cu pepene galben şi verde, şi deasupra torni siropul cu gelatină şi o dai la frigider peste noapte.