Mirosul de pâine caldă aduce confort psihic, aşa că vă recomandăm aceste chifle cu bere şi usturoi care vă vor face zilele mai frumoase.  

Ingrediente

250 ml apă

250 ml bere

70 g smântână pentru frişcă

14 g drojdie pudră

2 linguriţe de zahăr

1,200 kg făină

2 linguriţe de sare

2 linguriţe de amestec de condiment italienesc

1 linguriţă de usturoi pudră

3 linguriţe de miere

2 ouă

1 linguriţă de apă

Mod de preparare

Amesteci apa, berea şi smântâna lichidă şi le pui pe foc. Le laşi să se încălzească.
Mixezi la viteză medie făina, cu sarea, condimentele italieneşti, pudra de usturoi, mierea, un ou şi drojdia. Frămânţi apoi aluatul 8 minute până devine elastic. Îl transferi într-un vas uns cu ulei şi îl laşi o oră la crescut.

Împarţi aluatul în două şi din fiecare parte pregăteşti 10 porţii. Formezi bile. Pe fiecare o crestezi deasupra. Le pui într-o tavă de copt acoperite cu folie alimentară şi le mai laşi să crească 30-40 de minute.

Amesteci oul rămas cu o linguriţă de apă. Ungi fiecare chiflă. Dai la cuptor la 170ºC 20- 25 de minute. Le scoţi şi le laşi să se răcească.

Sursa: My Backing Addiction

Loading...