Sunt minunate la micul dejun, unse cu unt şi cu dulceaţă. Învaţă mai întâi cum se prepară chifle dulci.

De ce ai nevoie pentru chifle dulci

500 g făină

50 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 praf de sare

1 plic drojdie uscată

100 g unt

250 ml apă

1 ou

1 gălbenuş

1 lingură esenţă de rom

1 ou, pentru uns

Cum se prepară chifle dulci

Combină făina, zahărul, sarea şi drojdia. Mixează ouăle cu laptele şi încorporează-le în făină, împreună cu zahărul vanilat, untul şi esenţa de rom. Frământă până ce obţii un aluat omogen, pe care-l laşi la crescut până îşi dublează volumul.

Presari făină pe suprafaţa de lucru şi împarţi aluatul în opt bucăţi egale, cărora le dai o formă rotundă şi le aşezi într-o tavă tapetată. Le laşi la crescut 15-20 de minute, le ungi cu ou şi le ţii la cuptor până se rumenesc.

Sursa foto www.myblueberrybasket.co

Loading...
Evaluează articolul