Chifle dulci

chifle dulci jpeg

Sunt minunate la micul dejun, unse cu unt şi cu dulceaţă. Învaţă mai întâi cum se prepară chifle dulci.

De ce ai nevoie pentru chifle dulci

500 g făină

50 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 praf de sare

1 plic drojdie uscată

100 g unt

250 ml apă

1 ou

1 gălbenuş

1 lingură esenţă de rom

1 ou, pentru uns

Cum se prepară chifle dulci

Combină făina, zahărul, sarea şi drojdia. Mixează ouăle cu laptele şi încorporează-le în făină, împreună cu zahărul vanilat, untul şi esenţa de rom. Frământă până ce obţii un aluat omogen, pe care-l laşi la crescut până îşi dublează volumul.

Presari făină pe suprafaţa de lucru şi împarţi aluatul în opt bucăţi egale, cărora le dai o formă rotundă şi le aşezi într-o tavă tapetată. Le laşi la crescut 15-20 de minute, le ungi cu ou şi le ţii la cuptor până se rumenesc.

Sursa foto www.myblueberrybasket.co

www.myblueberrybasket.co