Dacă mai ai ceva carne tocată rămasă prin congelator de la deja mâncatele sărmăluţe, poţi prepara nişte delicioase chifteluţe cu paste şi sos picant. Important ingrediente pentru sos şi pentru decor este busuiocul. Busuiocul uscat este o sursă excelentă de vitamina K. Acesta deţine un rol important în coagularea sângelui, în metabolismul muscular şi în cel osos.

Chifteluţe cu paste şi sos picant - Ingrediente (8 porţii)

Pentru chifteluţe
500 g piept de pui
4 felii de pâine
200 ml lapte
5 căţei de usturoi
1 ceapă
1 legătură pătrunjel
2 ouă
sare
piper
ulei pentru prăjit
făină

Pentru sos
1 cutie roşii în bulion
1 lingură ulei
1 linguriţă muştar
1 linguriţă oţet
2 linguriţe zahăr
1 linguriţă boia iute
1 vârf de cuţit busuioc uscat
piper
sare

Pentru garnitură
250 g paste în formă de scoică

Pentru decor
frunze de busuioc verde

Chifteluţe cu paste şi sos picant - Mod de preparare

Pieptul de pui se spală, se toacă şi se pune într-un castron. Pâinea se înmoaie în lapte, după care se stoarce bine şi se pune peste carne. Se adaugă usturoiul pisat, ceapa dată pe răzătoarea mare, pătrunjelul tocat mărunt, ouăle, sare şi piper, după gust. Se amestecă bine, se formează chifteluţe rotunde, se dau prin făină şi se prăjesc.

Într-o cratiţă se încinge uleiul, se pun roşiile în bulion tocate mărunt şi o cană cu apă. Se adaugă muştarul, oţetul, zahărul, boiaua iute şi busuiocul. Se dă în câteva clocote, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă până scade.

Pastele se fierb în apă cu sare 8-10 minute. Se scurg de apă şi se servesc ca garnitură la chiftele. Se aşază pe un platou pastele, chiftelele şi peste ele sosul picant. Se servesc calde, decorate cu frunze de busuioc verde.

Loading...