Chifteluţe de cod cu sos tartar preparat în casă
O porţie de chifteluţe de peşte cu sos tartar este exact ce ai nevoie la masa de prânz. Iar noi îţi dăm cea mai simplă reţetă!
De ce ai nevoie pentru chifteluţe de cod cu sos tartar
Pentru sos
100 g castraveţi muraţi
2 fire ceapă verde
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură muştar
200 g maioneză
sare
piper
Pentru chiftele
1 kg file de cod
500 g cartofi fierţi zdrobiţi
1 fir ceapă verde
pătrunjel tocat
1 lingură făină
1 ou
sare
ulei, pentru prăjit
Cum se prepară chiftelele de cod cu sos tartar
Toci castraveţii şi-i storci bine. Adaugi cepele verzi tocate, sucul de lămâie, muştarul, maioneza, sare şi piper după gust şi omogenizezi. Dai sosul la rece.
Fierbi pe aburi fileurile de cod, apoi le zdrobeşti şi le amesteci cu cratofii pasaţi, ceapa verde tocată, pătrunjelul, oul, făina şi sarea. Formezi cu mâna umedă chiftele pe care le aplatizezi şi le dai la frigider 30 de minute, apoi le prăjeşti în ulei încins.
Serveşti chiftelele cu sos tartar.