Churros, gogoşi spaniole

churros jpeg

Copii le adoră şi-ţi cer să le cumperi ori de cât ori le găseşti în parcurile de distracţii. Învaţă cum se prepară churros, gogoşi spaniole.

De ce ai nevoie pentru churros, gogoşi spaniole

250 ml apă › 50 g unt › 200 g făină › 5 linguri de zahăr › 1 plic zahăr vanilat › 3 ouă › 1 lămâie › 100 g zahăr pudră › ulei › sare › nucşoară

Cum se prepară churros, gogoşi spaniole

Se pun la fiert apa cu zahărul, untul, coaja rasă de lămâie, sarea, puţină nucşoară şi zahărul vanilat. Când clocoteşte se ia de pe foc şi se adaugă făina în ploaie, amestecând repede ca să nu se formeze cocoloaşe. După ce s-a răcit puţin, se încorporează pe rând ouăle şi se amestecă energic.

După ce s-a răcit foarte bine aluatul se pune într-un spriţ şi se formează batone de 20 cm sau mai lungi, într-o tigaie cu uleiul încins. Se vor obţine nişte „eclere” prăjite pe care spaniolii le numesc churros. Se pudrează cu zahăr şi sunt bune calde.