Un desert care se face repede şi este delicios. Ciocolata de casă, pe care o poţi face cu fructe, nuci, rahat, alune sau fulgi de cocos, se face extrem de uşor şi durează foarte puţin.

Iată ingredientele:

400 g lapte condensat îndulcit
300 g ciocolată neagră
sare
1 linguriţă esenţă vanilie
1 linguriţă cacao
jumătate de cană de nuci
coajă de lămâie sau portocală
fructe uscate/opţional

Pune folie alimentară într-o tavă, astfel încât ciocolata să nu se lipească. Rupe ciocolata în bucăţele mici şi pune-o alături de laptele condensat pe foc. Odată topită ciocolata, adaugă esenţa de vanilie, pudra de cacao, sarea şi amestecă. Adaugă şi zeama de citrice.
Ia cratiţa de pe foc şi transferă totul în tavă. Pune nucile deasupra şi lasă totul în frigider pentru o oră, apoi taie ciocolata în pătrăţele şi serveşte-o!

Loading...
Evaluează articolul