E foarte important ca această mâncare, ciolan afumat cu fasole, să fie aromată cu 2-3 frunze de dafin. Când le cumperi, e bine să le alegi pe cele închise la culoare, deoarece au o aromă plăcută şi sunt mai proaspete. Cele de un verde-deschis spre maro sunt vechi, au un gust amar şi nu sunt indicate pentru mâncăruri.

Ciolan afumat cu fasole - Ingrediente (6 porţii)

1 ciolan afumat cu os
500 g fasole
2 morcovi
1 ceapă
3 linguri ulei
2 linguri bulion
1 ardei gras
sare
piper
cimbru
foi de dafin

Ciolan afumat cu fasole - Mod de preparare

Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. O fierbi în mai multe ape. Cureţi morcovii, ceapa şi ardeiul şi le speli. Tai ceapa julien, iar morcovii şi ardeiul cubuleţe. Speli bine şi carnea şi o pui la fiert. Dai în câteva clocote şi arunci apa. Apoi, laşi ciolanul la fiert 1 oră şi jumătate.

Pui la călit în ulei ceapa, ardeiul şi morcovii. Când ceapa devine transparentă, adaugi bulionul, sarea, piperul, cimbrul şi foile de dafin. Acoperi cratiţa şi laşi să fiarbă la foc mic 15 de minute. Scurgi carnea şi o tai bucăţi. Arunci apa. Scurgi fasolea şi o amesteci cu sosul şi carnea şi mai laşi la fiert încă 20-30 de minute.

Loading...