Mulţumim Biancăi Raluca Panazan din Braşov pentru această reţetă apetisantă.

Ingrediente

300-400 g ciolan afumat
1 kg cartofi mici
1 ceapă mare
1/2 legătură mărar
ulei
piper
ghimbir
chili
sare
1-2 linguri ulei

Mod de preparare

Tai ciolanul şi îl fierbi 40 de minute, apoi îl scoţi, îl scurgi şi îl rumeneşti, într-o tigaie cu ulei, pe ambele părţi şi îl dai deoparte. Speli cartofii, îi cureţi, îi tai jumătăţi şi îi fierbi, 10 minute, în apă cu sare. Îi scoţi, îi scurgi şi îi prăjeşti uşor, apoi aşezi peste ei felii de ciolan, ceapa tocată şi torni din zeama în care a fiert carnea atât cât să acoperi ingredientele. Laşi la fiert, cu capac, până când scade zeama, condimentezi cu piper, ghimbir, chili, după gust, opreşti focul şi presari mărarul tocat.

Loading...