Unele dintre cele mai cunoscute beneficii pentru sănătate ale lobodei includ capacitatea sa de a regla digestia, de a îmbunătăţi sănătatea rinichilor, de a întări sistemul imunitar, de a detoxifia sângele sau de a regla cardiovascularitatea. De asemenea, unii specialişti susţin faptul că un consum regulat de lobodă ar putea ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer şi boli cornice. Ca multe alte legume cu frunze verzi, loboda este bună pentru stimularea digestiei datorită nivelurilor de fibre alimentare şi alte minerale pe care le conţine şi care optimizează procesele digestive. Astfel, consumând-o, poţi reduce şansele de constipaţie, precum şi problemele gastrointestinale mai grave, cum ar fi ulcerele gastrice sau chiar cancerul de colon.

  • Pregătire:10 min
  • Porții:7
  • Gătire:30 min
  • Timp total:40 min
  • Categorie:ciorbe, super
Ingrediente

5 legături de lobodă
2 morcovi
1 ceapă
1 ardei gras
3-4 linguri de ulei
2 ouă
200 ml de iaurt
1,5 l de apă
sare, piper (dupa gust)
1 legătură de leuştean sau mărar

Mod de preparare

Spală bine legumele şi frunzele lobodei.  Pune la încins o lingură de ulei şi căleşte ceapa, ardeiul şi morcovul, toate tăiate în cubuleţe mici.
Lasă-le câteva minute pe foc şi apoi adaugă apa, sare şi piper şi lasă la fiert pentru 20 de minute la foc mediu.  La final, adaugă loboda tocată şi las-o să fiarbă până îşi schimbă culoarea.

Adaugă şi alte condimente, după gust, şi apoi toarnă din zeama fierbinte în iaurt ca să îl temperezi. Când s-a încălzit iaurtul adaugă-l în ciorbă.

Spre final, bate ouăle şi adaugă le în ciorbă ca să formezi zdrenţe de ou.Toacă leuşteanul sau mărarul şi adaugă-l apoi stinge focul şi serveşte.

Loading...