Ciorbă de lobodă şi ştevie

Ciorba de loboda jpeg

Cu această ciorbă vei descoperi esenţa primăverii. Ciorbele şi supele de verdeţuri şi legume de sezon vin cu o simfonie de arome, care vor încânta papilele gustative şi ale celui mai pretenţios gurmand. Testează această reţetă!

Ingrediente:

1 morcov 1 ceapă 1 păstârnac 1 ardei gras roşu 2 mâini de lobodă 2 mâini de ştevie 50 g orez 1 l borş 2 l apă 2-3 linguri ulei floarea soarelui 4 ouă sare 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Cureţi şi speli toate legumele. Tai mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul şi ardeiul gras. Pui la fiert în 2 litri de apă cu uleiul şi 1 lingură de sare toate legumele în afară de ardei, lobodă şi ştevie. După ce au dat câteva clocote adaugi ardeiul.

Între timp speli orezul şi tai ştevia şi loboda şi le adaugi pe toate în ciorbă. După 5 minute pui borşul şi laşi totul să clocotească 10 minute. Cu 3 minute înainte să opreşti focul spargi ouăle în ciorbă şi le laşi până se încheagă.

FOTO Shutterstock