Ciorbă de macrou afumat

Ciorbă de macrou afumat jpeg

O supă ori o ciorbă caldă ar merge de minune în această perioadă friguroasă a anului. Nu-i aşa? Dar parcă nu am poftă de una din carne de porc, vită, pui sau oaie şi nici nu-mi încântă papilele gustative să fie doar cu legume, deci şi supa cremă iese din discuţie. Cred că sunt într-un impas şi asta nu mi s-a mai întâmplat de mult. Stai. Ştiu ce voi prepara! O ciorbă de macrou afumat. Nu am mai mâncat de mult şi deja am apă în gură. Vă recomand şi vouă să încercaţi ciorba de macrou afumat. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru această reţetă, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru ciorbă de macrou afumat:

- 500 – 600 de grame de macrou afumat, - 3 morcovi nu foarte mari, - o rădăcină de ţelină, - câteva fire de praz (3, maximum 4), - două ouă, - două  linguri de ulei, - nucşoară, - verdeaţă (pătrunjel),

- zeama de la o lămâie,

- sare,

- piper.

Ciorbă de macrou afumat – metoda de preparare:

Să ne apucăm de treabă. Înainte de toate, ne ocupăm de legume. Trebuie să curăţăm şi să spălăm morcovii şi ţelina şi apoi să le dăm pe răzătoare (pe latura cu cele mai mărunte găuri). Continuăm cu prazul. Acesta se curăţă, se spală şi se taie rondele.

Pentru ciorba de macrou afumat, avem nevoie de o tigaie. Punem în ea două linguri de ulei (chiar trei) şi lăsăm să se încingă. Apoi, se pun legumele (ceapa, morcovul, ţelina şi prazul) la călit, iar când încep să se înmoaie, se mută într-o oală şi se adaugă peste ele trei, chiar patru, căni de apă călduţă.

Se adaugă sare, piper, nucşoară şi se lasă oala pe foc, acoperită. După un sfert de oră se adaugă în ciorba şi macroul afumat, tăiat felii, dar şi zeama de la o lămâie.

Mai lăsăm să treacă încă vreo 20 de minute şi peştele va fi bine fiert. Într-un bol, se bat ouăle şi se adaugă în ciorba de macrou afumat (în ploaie, în timp ce se amestecă în oală). După alte câteva minute, se adaugă şi verdeaţa.

Se serveşte caldă cu mămăliguţă.

Poftă bună!