Ardei capia murați

Ardeii capia murați sunt o garnitură delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru iarnă. Iată o rețetă tradițională simplă.

ardei capia murati jpg

Ingrediente

2 kg ardei capia roșii

500 ml oțet de vin alb (9⁰)

500 ml apă

200 g zahăr

2 linguri sare grunjoasă

5 căței de usturoi

2 foi de dafin

oregano proaspăt

1 lingură boabe de piper

1 lingură semințe de muștar

50 ml ulei

Mod de preparare

Speli ardeii, îi pui într-o tavă și îi coci la cuptor sau pe plită până se înmoaie și prind pete negre. Îi cureți de coajă și cotoare, apoi îi tai fâșii.

Într-o cratiță, fierbi apa cu oțetul, zahărul, sarea, foile de dafin, boabele de piper și muștar. Lași 5 minute pe foc.

Așezi fâșiile de ardei în borcane, intercalând cu felii de usturoi.

Torni lichidul fierbinte peste ardei, adaugi câte o linguriță de ulei în fiecare borcan și puțin oregano proaspăt și închizi cu capace sterilizate.

Pui borcanele într-o oală cu apă și le fierbi 20 de minute din momentul în care începe să clocotească. După ce se răcesc, le depozitezi în cămară.