Ardei capia murați
Ardeii capia murați sunt o garnitură delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru iarnă. Iată o rețetă tradițională simplă.

Ingrediente
2 kg ardei capia roșii
500 ml oțet de vin alb (9⁰)
500 ml apă
200 g zahăr
2 linguri sare grunjoasă
5 căței de usturoi
2 foi de dafin
oregano proaspăt
1 lingură boabe de piper
1 lingură semințe de muștar
50 ml ulei
Mod de preparare
Speli ardeii, îi pui într-o tavă și îi coci la cuptor sau pe plită până se înmoaie și prind pete negre. Îi cureți de coajă și cotoare, apoi îi tai fâșii.
Într-o cratiță, fierbi apa cu oțetul, zahărul, sarea, foile de dafin, boabele de piper și muștar. Lași 5 minute pe foc.
Așezi fâșiile de ardei în borcane, intercalând cu felii de usturoi.
Torni lichidul fierbinte peste ardei, adaugi câte o linguriță de ulei în fiecare borcan și puțin oregano proaspăt și închizi cu capace sterilizate.
Pui borcanele într-o oală cu apă și le fierbi 20 de minute din momentul în care începe să clocotească. După ce se răcesc, le depozitezi în cămară.




























