Pentru vegetarieni, dar şi pentru cei care vor să renunţe la carne, recomandăm aceste clătite cu praz şi ciuperci.

De ce ai nevoie pentru clătite cu praz şi ciuperci

Pentru clătite:

1 ou

100 g făină

100 ml lapte

100 ml apă minerală

sare

25 ml ulei pentru prăjit

Pentru umplutură:

100 g ciuperci

1 fir praz

4 frunze salată verde

25 ml ulei

pătrunjel (pentru ornat)

sare

piper

Cum se prepară clătite cu praz şi ciuperci

Speli legumele. Cureţi de prima foaie prazul, apoi îl tai felii. Ciupercile le tai bucaţi, iar salata     o rupi cu mâna. Prepari aluatul de clătite şi le coci pe ambele părţi. Le aşezi una peste alta într-o farfurie pe care o acoperi. Astfel, clătitele deja preparate nu se vor usca în timp ce le coci pe celelalte. Sotezi în 25 ml de ulei încins prazul şi ciupercile. Potriveşti de sare şi piper şi adaugi pătrunjelul tăiat. Umpli fiecare clătita cu compoziţia sotată, cu câteva bucăţi de salată şi rulezi. Serveşti imediat dupa preparare.

Loading...