Iubeşti carnea de porc, implicit şi coastele? Atunci trebuie să încerci cel puţin o dată această reţetă de coaste 'Dragon' cu vin roşu. Aşteptăm părerea ta în comentarii, pe Facebook.

Coaste 'Dragon' cu vin roşu

 

Ingrediente

 
  • 1,8 kg de coaste de porc, pe 2 şiruri
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 240 ml vin roşu 
  • 220 g zahăr brun 
  • 60 ml oţet de mere 
  • ¼ linguriţă ienibahar măcinat
  • 1 conservă sos de roşii
  • 3 linguri pasta de roşii
Prepară şi: Pui Marsala cremos

Mod de preparare

 
Preîncălziţi cuptorul la 125° C.
Curăţaţi coastele (îndepărtaţi membrana) şi uscaţi.
Aşezaţi coastele într-o tigaie şi condimentaţi ambele părţi cu sare şi piper.
Adăugaţi aproximativ 120 ml de apă în tigaie.
Se sigilează partea superioară a tigăii cu staniol şi se coace timp de 2 ore sau până când coastele sunt foarte fragede.
Puneţi într-o cratiţă vinul, zahărul brun, oţetul, sosul de roşii, pasta de roşii şi ienibaharul.
Se fierbe sosul cel puţin 45 de minute şi se condimentează după gust. Sosul trebuie să fie bogat şi gros.
Măriţi flacăra cuptorului la 180° C.
Scoateţi coastele din tigaie, turnaţi toată grăsimea şi apa în chiuvetă şi adăugaţi sosul peste coaste.
Coaceţi încă 20-30 de minute. 
Tăiaţi coastele şi serviţi cu sos suplimentar. Poftă bună!
 
 
Loading...