Adori conopida gătită, dar parcă nu ştii cum să o mai prepari? Atunci încearcă această reţetă rapidă de conopidă Buffalo. Te vei îndrăgosti de ea!

Conopidă Buffalo

 

Ingrediente

 
  • 95 g făină
  • 1 linguriţă de paprika
  • 2 linguriţe pudră de usturoi 
  • 1 linguriţă sare
  • ½ linguriţă de piper
  • 180 ml de lapte
  • 1 cap de conopidă
  • 70 g sos de buffalo sau sos picant 
  • 2 linguri ulei de cocos sau ulei vegetal
  • 1 lingură miere

Mod de preparare

 
Preîncălziţi cuptorul la 230° C. Aliniaţi o tavă de copt cu hârtie pergament.
Într-un bol mare, adăugaţi făina, paprika, praful de usturoi, sarea, piperul şi laptele şi amestecaţi până când sunt bine combinate.
Spargeţi capul de conopidă în bucăţi cu o lăţime de aproximativ 3-4 cm. 
Adăugaţi floretele de conopidă în aluat, asigurându-vă că fiecare bucată este acoperită uniform. Aranjaţi conopida apoi pe tava de copt. Se coace 20 de minute, se roteşte la jumătate.
Între timp, într-un bol mic, combinaţi sosul buffalo, uleiul de cocos şi mierea şi amestecaţi până când se combină uniform. Ungeţi amestecul pe conopidă şi coaceţi încă 20 de minute. Poftă bună!
 
 
Loading...