Ingrediente:

3 conopide
1 kg morcovi
100 ml oţet
foi de dafin
piper boabe
boabe de muştar
boabe de ienibahar
seminţe de mărar
sare grunjoasă
apă cât cuprinde

Mod de preparare:

Speli bine conopida, o rupi în bucheţele şi o laşi în apă cu oţet 30 de minute, pentru a îndepărta eventualii gândăcei. Aşezi bucheţelele de conopidă în borcane bine sterilizate. Aşezi felii de morcovi printre bucheţelele de conopidă şi pui foi de dafin, boabe de piper, de muştar şi de ienibahar.

Separat, fierbi apa cu câte o lingură de sare la fiecare litru, adaugi seminţe de mărar şi torni sa ramura fierbinte peste conopidă. Închizi borcanele ermetic şi depozitezi conopida murata într-un loc rece şi bine aerisit. Conopida murata se foloseşte ca garnitură la friptura de porc sau la alte preparate culinare grase.

Budinca de conopida

Supa crema de conopida cu usturoi

Conopida cu usturoi

Timp de preparare: 25 min
Dificultate mică