Cotlet de porc cu linte sote. Rozmarin, cimbru şi lămâie, această combinaţie delicioasă de arome pentru o cină cu un conţinut scăzut de carbohidraţi merită încercată, mai ales că vine alături de o porţie bogată în proteine şi săţioasă de linte.

Ingrediente pentru cotlet de porc cu linte sote:

2 linguri ulei de măsline
1 ceapă roşie toacată mărunt
2 căţei de usturoi zdrobiţi
6 felii de pancetta tocată mărunt
1 lingură rozmarin proaspăt tocat
4 fire de cimbru proaspăt
800 g linte la conservă, scurse şi spălate
125 ml apă
1 lingură zeamă de lămâie
4 x 150 g cotlet de porc
1 lămâie tăiată în 4
170 g sparanghel


Mod de preparare:

Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mare, găteşte ceapa, usturoiul şi pancetta, amestecând până ceapa începe să se înmoaie. Adaugă rozmarinul şi cimbrul, amestecă cam 1 minut. Adaugă lintea şi apa, redu focul şi lasă să fiarbă fără capac până apa se evaporă. Adaugă sucul de lămâie.

Între timp, încinge cealaltă lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu şi găteşte cotletele de porc până devin aurii. Scoate-le din tigaie şi lasă-le acoperite pentru 2 minute.

Pune în tigaie bucăţile de lămâie cât să se rumenească. Găteşte sparanghelul la aburi sau la microunde, asezonează-l şi lasă-l deoparte.
Serveşte cotletul de porc cu lintea, sparanghelul, o feliuţă de lămâie, piper şi frunze de cimbru.

 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/pork-steaks-with-sauteed-lentils-2983

Loading...