Ingrediente pentru covrigei de casă cu chimion şi susan negru. Cea mai simplă reţetă:


450g făina
250g unt
3 gălbenuşuri
1 lingură smântână grasă sau o lingură de untură
200g telemea sărată, dată pe razatoarea mică
1 praf de sare
1 pliculeţ praf de copt
Pentru garnisit:
1 ou pentru uns covrigeii
 susan negru, chimen

 

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele într-un bol, mai puţin telemeaua, pe care o pui la final, până totul devine omogen. Frământă câteva minute până ţi se dezlipeşte aluatul de mâini. Lasă aluatul în frigider puţin şi apoi începe să îl rulezi pe blatul de lucru şi formează din el covrigei micuţi. Pune-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt/ Unge-i cu oul bătut şi presară peste ei susan negru şi chimen. Dă la cuptor până se rumenesc şi apoi îi poţi servi. 

Loading...